НОВ ФИЛМ ОД ЛИЛА МИЦЕВСКА

0
57

Лила Мицевска е Австралијанка родена Македонка која живее и работи во Сиднеј Австралија.

Лила е динамична и сестрана филмска и театарска актерка, која неодамна глумеше во истакнати австралиски ТВ реклами, краткиот филм на Darkes Forest Blues, сценската продукција „Лисицата на Талвеј“ и македонскиот хит радио драмата „Boiling Point“. Лила студирала на Screenwise, AMAW и ATC.

Краткиот филм „Остатоци“ („Leftovers“) е режисерско деби на Лила,  во кое таа го покажа својот уникатен стил и уметнички израз кон драматичноста.

Подолу можете да погледнете повеќе проекти во кои глуми Лила и произведени од „Bear and the Owl Productions“.

Веб-страница: https://www.bearandtheowlproductions.com.au

Каналот на YouTube е: https://youtube.com/@bearandtheowlproductions

Синопсис на филмот „Остатоци“ („Leftovers“): Алекс ја очекува Сара во неговиот стан на нивниот трет состанок, со големи надежи за вечер со „пица и помирување“. Режија: Лила Мицевска Сценарист: Лиз Василакос. Улоги Сара: Лиз Василакос, Алекс: Адријан Глен. Продукција: Адријан Глен, Ема Џонстон, Лила Мицевска, Лиз Василакос. Директор на фотографија: Ема Џонстон. Монтажа: Адријан Глен, Ема Џонстон, Лила Мицевска. Продукциски дизајнер: Адријан Глен Бум оператор: Џејмс Лауричела

Лила Мицевска може да се контактира на: lila.micevska@gmail.com

Lila Micevska is an Australian born Macedonian based in Sydney Australia.

Lila is a dynamic and versatile screen and theatre actress, recently having starred in prominent Australian TV commercials,  Darkes Forest Blues short film, The Fox on the Fairway stage production and the Macedonian hit Radio Play Boiling Point. Lila has studied at Screenwise, AMAW and the ATC.

The short film Leftovers is Lila’s Directorial debut, where she has showcased her unique style and artistic flare for the dramatic.

You can watch more projects starring Lila and produced by the Bear and the Owl Productions below.

Website: https://www.bearandtheowlproductions.com.au

YouTube Channel: https://youtube.com/@bearandtheowlproductions

Synopsis of Leftovers: Alex is expecting Sarah over to his apartment for their third-ish date, with high hopes for an evening of “pizza and chill.” Directed by: Lila Micevska Writer: Liz Vassilacos Cast Sarah: Liz Vassilacos Alex: Adrian Glen Produced by, Adrian Glen, Emma Johnston, Lila Micevska, Liz Vassilacos Director of Photography: Emma Johnston Editing by: Adrian Glen, Emma Johnston, Lila Micevska Production Designer: Adrian Glen Boom Operator: James Lauricella.

Lila Micevska can be contacted on: lila.micevska@gmail.com

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде