Македонски поет освои прва награда од светската поетска асоцијација

0
208

Нашиот поет Александар Саша Трајковски освои прва награда за поезија на меѓународната литературна манифестација „Фестивал на поезија, култура и уметност“ во организација на Милица Паулус и светската поетска асоцијација во Букурешт, Романија.

Првата наградата преставува директна афирмација на нашата богата македонска поезија на светската поетска во сцена.