1/2 kg. kore bakllavaje
Phil:
250 gr. gjalpë
200 gr. arra
80 gr. rrush i thatë
Sherbeti:
300 gr. sheqer
500 gr. ujë
1 limon
Tavën e lyejmë me gjalpë të shkrirë dhe sipër saj vendosim 4-5 fletë kore. Secilën kore e spërkasim me gjalpë të shkrirë, më pas vendosim një përzierje me arra të grira dhe rrush të thatë. Përsëriteni këtë derisa të harxhohet i gjithë materiali dhe lërini sipër 3-4 kore. E presim bakllavanen komplekse ne rombe ose kubik sipas deshires, e lyejme me gjalp te shkrire dhe e pjekim ne furre ne 200° derisa te marre nje ngjyre te bukur te kuqe. Nxirreni nga furra bakllavanen e pjekur dhe mbi te hidhni menjehere sherbetin e ftohte te cilin e keni pergatitur me pare nga uji, sheqeri dhe limoni. Lëreni të qëndrojë për 4-5 orë që të thithë sherbetin dhe më pas shërbejeni.